Voortraject diabetes

Vanaf 1 mei 2018, 4 consultaties (educatie) van 30 minuten (of 2 uur advies) volledig terugbetaald bij diabetes!

 

Vanaf mei 2018 kunnen mensen met diagnose diabetes goedkoper begeleid en opgevolgd worden naar een gezondere leefstijl, zelfs vooraleer er medicatie opgestart wordt (maar ook als extra ondersteuning bij een medicinale behandeling).

Na voorschrijving van de huisarts van nomenclatuur 102852 en mits een voorschrift

  • “2 x 30’ dieetadvies binnen het voortraject diabetes”, betaalt de patiënt slechts €5 (€2 bij verhoogde tegemoetkoming) remgeld per  consultatie van 30’ voedingsadvies*
  • Indien de patiënt voldoet aan de criteria 15-69 jaar en cardiovasculair risico (BMI>30 en/of arteriële hypertensie):
    4 x 30’ educatie binnen het voortraject diabetes, individueel, als diabeteseducator of diëtist of een combinatie van beiden” voor deze verstrekkingen is er een volledige terugbetaling, dus geen remgeld.

Als diabeteseducator, diëtist en recent ook leefstijlcoach (Syntra), heb ik een ideale achtergrond om cliënten succesvol te motiveren en ondersteunen.

Als natuurdiëtiste stuur ik mensen zachtjes in de richting van minder industrieel bewerkte voeding. Ideaal in combinatie met het aanbevelen van een grotere variatie aan smakelijke zoetere en hartige gezonde alternatieven en een gedegen productkennis en evaluatie.

 

P.S. Ook binnen het Zorgtraject diabetes geef ik dieetadvies en educaties en zijn er wijzigingen.

 

*tarieven 2018

meer info…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.