Wat is gezond eten?

Een natuurlijke  voeding als basis:

  • Weinig bewerkt, waardoor de producten nog alle voedingsstoffen bevatten.
  • Evenwichtig en gevarieerd. Je krijgt voldoende vitaminen, mineralen, vezels en bioactieve stoffen binnen, zodat je je goed voelt.

Als extraatje:

  • Het basis voedingspatroon wordt aangepast aan jouw individuele noden en behoeften.
  • Rekening houdend met je gezondheidsklachten en ongemakken.

Natuurlijk voedingsadvies is geen streng dieet maar een gezonde voedingsgewoonte.

Gebaseerd op de mediterrane keuken: LEKKER én GEZOND

Wat is natuurlijke voeding?

Als natuurdiëtiste ondersteun ik de gezondheid door de voedingsstoffen,
van nature aanwezig in onze basisvoeding,
toegankelijk te maken voor het lichaam.

In onze geïndustrialiseerde maatschappij, leg ik de nadruk op ‘kwaliteit’. Immers intensief bewerken en verwerken beïnvloedt onze voeding.

Een volwaardige basisvoeding van onbewerkte producten voorziet ons in de juiste voedingsstoffen om onze stofwisseling te ondersteunen.
Op deze manier versterken we ons zelfgenezend vermogen en onze gezondheid.

Voorbeelden zijn: onbewerkte groenten, fruit, vlees, vis, eieren, noten en volkoren graanproducten. Ze hebben veel smaak en bevatten meer voedingsstoffen. Ze geven meer verzadiging en verhogen je energieniveau.

Deze voeding vormt een stevige basis waardoor je een goede weerstand opbouwt of behoudt:

  • Gezondheidsklachten of een korte stressperiode kunnen beter verwerkt worden.
  • Een ongezond tussendoortje zal ons lichaam minder vlug uit balans brengen en kan dus af en toe als extraatje.

Je lichaam kan er beter tegen, wanneer er al eens iets dreigt mis te lopen.