Voor of tegen de voedselzandloper?
/0 Reacties/in nieuws /door Katia Van der AuweraEen verhitte discussie in de media…
Er bestaan vele verschillende voedingsmodellen, maar het is de voedingszandloper, die vooral de media-aandacht krijgt omwille van zijn controversiële standpunten.
Is het de vraag wie het juist heeft of wie fout zit?
Immers: iedereen is uniek, d.w.z. dat er géén enkel model bestaat dat voor iedereen past.
Individueel advies, aangepast aan de persoon zelf (incl. zijn gewoontes en eigen-aardigheden) lijkt mij veel logischer. Rekening houdend met de situatie en de maatschappij, waarin we leven.
Voor? de voedselzandloper
Of tegen? artikel uit Knack
Elk model heeft zijn mogelijkheden en zijn beperkingen, met zijn goede en minder goede punten.
Dr. Richard de Leth lijkt wat op een Nederlandse Kris Verburgh, met zijn boek ‘Oersterk’
–> Hierbij zijn visie op: gezond eten, afvallen en langer jong blijven
Sta regelmatig recht tijdens het zitten
/0 Reacties/in nieuws /door Katia Van der Auwera(Uit “de Morgen”, vrijdag 7 september 2012, Kim Van de Perre)
“Nooit langer dan een half uur stilzitten”
Mindful eten
/0 Reacties/in nieuws /door Katia Van der AuweraDe juiste gedachten, mentaliteit, “mind-setting” steunen perfect een goed voedingsadvies.
Een ideale combinatie en dus een aanrader !
Fastfood en depressie
/0 Reacties/in nieuws /door Katia Van der Auwera(uit “De Standaard”, maandag 7 mei 2012, www.gezondheid.be)
Een Spaans onderzoek bevestigt dat er een verband bestaat tussen het eten van gebakjes (croissants, donuts,…) en fastfood en de kans op een depressie.
Onze eetgewoonten zijn dramatisch
/0 Reacties/in nieuws /door Katia Van der Auwera(uit “Het Nieuwsblad”, vrijdag 20 april 2012, Kristof Simoens)
Studie toont aan dat de Belg veel te weinig groenten en fruit eet…
Eigenlijk zouden we elke dag 300gram groente en 2 à 3stukken fruit moeten eten. ‘Zes Belgen op de tien verklaarden dat ze de dag voor hun bevraging groenten aten en één op de drie dat ze fruit aten. Zelfs als ook soep meetelt, eet op een gemiddelde dag ruim een kwart van de Belgen géén groente. Onrustwekkend weinig’
Groente en fruit zijn een gezondheidstonicum:
- bomvol vitaminen, mineralen, vezels, anti-oxidanten en bio-actieve stoffen
- bevatten weinig calorieën
Geniet ervan met volle teugen:
- Varieer in kleuren, smaken, rauw en bereid, salades, wok, soep, een smoothie, sappen,…
- Breng kleur op je bord volgens de seizoenen: groente- en fruitkalender
Natuurdietiste
Als zelfstandige diëtiste/ gezondheidsconsulente, werk ik rond de thema’s “natuurlijke, volwaardige voeding” en “gezondheid”.
Nieuws
Contact
Postelarenweg 31, bus 1.07
2400 Mol
2840 Rumst
mail: info@natuurdietiste.be