Voordrachten en/of kookworkshops

Voor verenigingen en organisaties

  • Infosessies of presentaties met behulp van powerpoint en extra aanvullende informatie voor de deelnemers.
    Mijn voorstellingen zijn interactief zodat er een nauwe samenwerking is met de aanwezigen, naargelang de beschikbare tijd wordt er dieper ingegaan op zowel algemene als specifieke of persoonlijke vragen.
  • Kookworkshops als demonstratie of in een keuken waarbij de deelnemers zelf aan de slag kunnen.

Thema’s

Zowel de voordrachten als de workshops kunnen vrij algemeen zijn of themagericht, zoals:

  • Gezonde en slank
  • Gezond ontbijten (met alternatieven voor een klassiek broodontbijt)
  • Snel en gemakkelijk koken
  • Gezonde stoofpotjes en wokgerechten
  • Gezonde tussendoortjes kopen en/of zelf bereiden
  • Koken volgens de seizoenen (met typische seizoensgroenten en -fruit)
  • Gezond eten met een beperkt budget

Presentaties en workshops kunnen afzonderlijk gegeven worden, maar ze kunnen ook gecombineerd worden. De aanwezigen krijgen dan eerst een interactieve voorstelling en nadien kunnen ze de theorie omzetten in de praktijk.

Kooklessen

Om u al een idee te geven:
Via Westerlo Weegt: kooklessen ‘gezond en slank’

  • Thema: Lente (vegetarisch)
    • Pastinaaksoep
    • Linzen met spiegelei en tomaat
    • Sinaziesalade met pijnboompitten
    • Mangosoepje, luchtige platte kaas met vanille
  • Thema: Broodbeleg
    • Waterkerssoep met kruidenkaas
    • Tonijn- of zalmsalade
    • Geitenkaas en abrikozencompote
    • Broodje tomaat – mozzarella – pesto
    • Croque geitenkaas – peer – speculaas (of kaneel)
    • Havermoutpap met appeltjes
    • Verse choco (ook een versie voor diabeten/afslanken en ééntje zonder melk en noten)
  • Thema: Zomer
    • Kikkererwtensalade
    • Griekse salade (frisse zomerpita)
    • Taboulé
    • Fruitsoepje met olijfolie en basilicum
    • Gezonde citroen/limoen limonade